Om je sollicitatie succesvoller te maken hebben wij hier een aantal tips op een rijtje gezet.

Wat schrijf je in een motivatiebrief? 

 

Een motivatiebrief schrijf je ter ondersteuning van je CV. Je licht de dingen die interessant zijn voor de functie waarop je solliciteert eruit, en legt uit waarom dit jou geschikt maakt. Meestal begint de brief met korte vermelding hoe je van de vacature afweet, een beknopt verhaal over wie je bent en waarom je geschikt bent en een samenvatting van je capaciteiten. Om te zorgen dat je een vlammende brief schrijft hebben wij hieronder een aantal tips op een rijtje gezet. 

 

1. Benoem alleen zaken die relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert.

Ook al ben je er trots op wat je bereikt hebt, werkgevers zijn slechts ge├»nteresseerd in wat je voor hun bedrijf kan betekenen. Gebruik de beperkte ruimte in je brief dus voor relevante zaken. 

 

2. Vind een goede balans

Het moeilijkste bij het schrijven van een motivatiebrief is het vinden van een goede balans tussen nederigheid en zelfverzekerdheid. Bij een motivatiebrief mag je best lekker zelfverzekerd zijn, je moet jezelf ten slotte verkopen! Ook al voelt het soms wat arrogant, als je relevant blijft is dat echt niet zo.

 

3. Durf op te vallen!

Veel motivatiebrieven die je op internet tegenkomt zijn erg standaard en droog. Wil je echt opvallen bij een selectieprocedure moet je een beetje risico durven te nemen en een brief levendig en enthousiast maken. 

 

4. Sluit activerend af.

Sluit af met een direct verzoek, zoals "Graag verneem ik of er binnen het bedrijf mogelijkheden zijn".  Dit komt actief en enthousiast over, en je hebt meer kans op reactie.

 

 

5. Schrijf foutloos. 

Ten slotte moet je zorgen dat je motivatiebrief foutloos geschreven is, net als je CV. 

 

Succes bij het solliciteren!

LEIDSCH WERK           E: leidschwerk@outlook.com